zaterdag, oktober 21, 2006

Weer thuis

We zijn weer thuis!
Oh, was ik weg dan?;-)
Woensdag zijn we vertrokken met ons campertje richting Arnhem.
C was namelijk daar, want ja als je vakantie hebt hóórt daar logeren bij Paij en Oma Reinie bij natuurlijk.
Ze was erg blij ons weer te zien, hoewel ze best nog 3 nachtjes had kunnen blijven hoor.
Ze had er 2 drukke maar wel leuke dagen op zitten, met veel tijd met neefje en nichtje en een fantastische middag bij "Europa's grootste overdekte SpeelJungle"
Die nacht hebben M en ik op de parkeerplaats geslapen, was wel lachen, want niemand heeft in de gaten dat je daar boven onder dat hefdak ligt.
Donderdag langs wat vrienden gegaan die we ook al veel te lang niet hadden gezien en toen door naar Balloo waar mijn tante woont.

Wat een heerlijke plek om te wonen..Het blijft voelen als een beetje thuiskomen, ook al was ik er nu 3 jaar niet geweest (had d'r tussendoor wel gezien hoor ;-))
Ik heb er als kind en tiener heel wat uren doorgebracht, en ik ken de omgeving nog steeds eigenlijk als mijn broekzak.
Mijn oom was vroeger jachtopziener en na zijn overlijden ging ik met mijn paard Spark naar mijn tante op vakantie.
"Nichtje zijn van.. " opende vaak veel deuren , zo gaaf.

Toen R dan ook vroeg wakker was vrijdagmorgen ben ik met hem gaan lopen. Langs de Es, langs Kampsheide, langs de boeren die aardappels aan het rooien waren.
En mijn jochie die eigenlijk een bloedhekel heeft aan "wappelen" heeft zonder klagen net zo genoten als ik van hem deed!
Zijn "buit" bestond uit een maiskolf, 4 stokken, wel 10 kukelekuus (uhhh zo noemt ie eikels??) en een maaltje met krieltjes voor Tante Liet.

Al lopende op dat vroege tijdstip realiseerde ik me weer wat een leuke jeugd ik heb gehad en hoeveel ik geleerd heb van de mensen in mijn jeugd.. En misschien was dat nog wel de grootste "buit"van deze dagen weg....

2 opmerkingen:

paule zei

Dit klinkt als een perfecte korte vakantie!
Fijn dat je zulke mooie herinneringen aan je jeugd hebt en dat ze nu weer naar boven zijn gehaald! Koesteren die hap:-)))

Francine zei

Wat een heerlijke post, ik zie het zo voor me, zo'n wandeling.