tomaten borrelbrood

350 gr bloem

7 gr zout

1 el (basilicum)olijfolie

5 gr gedroogde gist

210 ml water, lauwwarm

80 gr zongedroogde tomaten in olie, uitgelekt en in stukjes gesneden

1 ruime eetlepel Italiaanse kruiden

50 gram geraspte parmezaanse kaas

Doe de bloem, het zout, de olijfolie, gedroogde gist en het water in de spiraalkneder en kneed daar een deeg van. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten. Kneed aan het eind de stukjes zongedroogde tomaat, de Italiaanse kruiden en de geraspte Parmezaanse kaas door het deeg. Doe het deeg in een kom, dek deze af met plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen op een warme en tochtvrije plaats.
(40 min. 30 graden  oven)

Verdeel het deeg vervolgens in kleine stukjes van ongeveer 60 gram per stuk. Maak van ieder deegstukje een bolletje en leg deze met enige tussenruimte op de bakplaat 
Dek de vorm losjes af met plasticfolie en laat het deeg nog 45-60 minuten rijzen.
Verwarm intussen de oven voor op 220 °C. Met stoom  Bestrooi het deeg met de overige geraspte Parmezaanse kaas en bak het brood in 20  minuten goudbruin en gaar.

Reacties