Zadencrackers

 Een recept  waarvan t leukste is dat je er echt honderduit mee kunt variëren. 
Ideaal  voor bij n borrelplank, maar ook als ontbijt.We beginnen eerst eens met de basis

Deze hoeveelheid is genoeg voor n volle bakplaat. 

125 gram tarwebloem
50 gram roggemeel
1 eetlepel maanzaad 
2 eetlepels sesamzaad 
4 gram zout
60 gram olijfolie 
120 gram water

Decoratie: 
50 gram zonnebloempitten 

Zet alvast je oven op boven en onderwarmte op 175°C

Meng alles met uitzondering van de Decoratie door elkaar in n kom met n pollepel.
In eerste instantie krijg je een plakkerig beslag/ deeg.
Kneed het vooral niet, dit bepaalt namelijk het knapperige van de crackers.
Als het 1 geheel is leg je dit op n stuk bakpapier. 
Leg daar een ander stuk bakpapier op en duw met je handen het iets uit elkaar.
Vervolgens met een deegroller rol je het uit. Wil je flinterdun  dan kan dat maar als je ze wilt gebruiken als ontbijt dan laat ze gerust iets dikker.
Haal voorzichtig het bovenste vel bakpapier eraf.
Strooi je Decoratie erover en duw zachtjes nog even aan met t losse bakpapier. 
Snij ze in de gewenste  maat en bak ze af in de oven.

Bij mij waren de flinterdunne klaar in 17 minuten.  Dikkere ongeveer 20 -25 minuten. 

En de variaties? 
Vervang olijfolie met zonnebloemolie, koolzaadolie  of met n geautomatiseerde olijfolie.

Geen roggemeel? Roggebloem kan, volkoren bloem, waldkorn... of gewoon vervangen door tarwebloem..is  aan jou!

Decoratie  kan ook zijn geraspte  parmezaanse kaas en wat Italiaanse kruiden  en pijnboompitten. 
Pompoenpitten met wat zoutvlokken en kerriepoeder.

Eet smakelijk!


Reacties