Het is een ..... koekjespistool!!
Een wat? Ja een koekjespistool!
Althans dit zijn de schijfjes waarmee je het te maken koekje bepaalt.
Het ding zelf ziet er uit als een kitspuit..
C vroeg zich verwonderd af waarom ik deeg ging gebruiken om te kitten LOL
Je maakt een deeg ( spritsdeeg achtig) en dat doe je in de spuit, vormpje kiezen, erop draaien en "schieten" maar!
Tuurlijk kan je ook koekjes maken door te rollen en te snijden, maar he, af en toe komt mijn hebberige kant ook boven ;-)
Ik had hem vóór de Sinterklaas al gezien, maar vond hem te duur. (inderdaad, want hoe vaak gebruik je zo'n ding, van Sonja mag het vast maar eens per jaar haha))
Maar nu was ie voor de helft en daar weer 35% af, dus mocht het wel van mezelf.
En het is errug leuk!
Receptje
300 gr.patentbloem
260 gr.boter of margarine.(kamertemp.)
130 gr.witte basterdsuiker
helft van een losgeklopt ei
10 gr.citroenrasp of vanillesuiker
snufje zout.
Boter en suiker smeuig roeren. Ingrediënten, behalve de bloem, toevoegen.
Bloem zeven en door het mengsel roeren.
Deeg in koelkast, ongeveer een uur laten afkoelen.
De koekjes op een niet ingevet, koud bakblik vormen.
Bakken in een goed voorverwarmde oven, temperatuur ca. 200 graden.
Baktijd ongeveer 10 minuten.
Foto van de koekjes?? Uhhh ze zijn al op.....;-)
Een wat? Ja een koekjespistool!
Althans dit zijn de schijfjes waarmee je het te maken koekje bepaalt.
Het ding zelf ziet er uit als een kitspuit..
C vroeg zich verwonderd af waarom ik deeg ging gebruiken om te kitten LOL
Je maakt een deeg ( spritsdeeg achtig) en dat doe je in de spuit, vormpje kiezen, erop draaien en "schieten" maar!
Tuurlijk kan je ook koekjes maken door te rollen en te snijden, maar he, af en toe komt mijn hebberige kant ook boven ;-)
Ik had hem vóór de Sinterklaas al gezien, maar vond hem te duur. (inderdaad, want hoe vaak gebruik je zo'n ding, van Sonja mag het vast maar eens per jaar haha))
Maar nu was ie voor de helft en daar weer 35% af, dus mocht het wel van mezelf.
En het is errug leuk!
Receptje
300 gr.patentbloem
260 gr.boter of margarine.(kamertemp.)
130 gr.witte basterdsuiker
helft van een losgeklopt ei
10 gr.citroenrasp of vanillesuiker
snufje zout.
Boter en suiker smeuig roeren. Ingrediënten, behalve de bloem, toevoegen.
Bloem zeven en door het mengsel roeren.
Deeg in koelkast, ongeveer een uur laten afkoelen.
De koekjes op een niet ingevet, koud bakblik vormen.
Bakken in een goed voorverwarmde oven, temperatuur ca. 200 graden.
Baktijd ongeveer 10 minuten.
Foto van de koekjes?? Uhhh ze zijn al op.....;-)
Reacties
En ik dacht nog wel dat het leuke scraphebbendingetjes waren:-0 oei!