Kniepertjes

Het recept van mijn tante. Als kind in de kerstvakantie was ik  altijd bij haar en dan bakten we onder andere kniepertjes..

500 gram bloem 
125 gram gesmolten ROOMboter
350 gram witte basterdsuiker 
3 eieren 
1 tl vanille extract
2 a 3 el lauw water 
Tikkie zout

Dag van te voren:
Bloem, zout vanille extract en suiker mengen met de k klopper.
 De iets afgekoelde boter bij de draaiende machine toevoegen. 
Een voor een de eieren toevoegen. 
Water ook beetje bij beetje  toevoegen zodat er een samenhangend deeg ontstaat.
Verpakken in plastic folie en bewaren in de koelkast.
De volgende dag: balletjes draaien en als t ijzer heet genoeg is mooie knieperties bakken. 
Laat ze even afkoelen op een rek, totdat ze krokant en koud zijn. 
Op mijn ijzer krijg ik t mooiste resultaat met balletjes van 15 gram, maar dat is n kwestie van uitproberen en persoonlijke smaak.

Reacties